Най-скъпите брандове в САЩ може да загубят 393 млрд. долара от

...
Най-скъпите брандове в САЩ може да загубят 393 млрд. долара от
Коментари Харесай

Най-стойностните брандове може да се обезценят с близо 400 млрд. долара

Най-скъпите брандове в Съединени американски щати може да изгубят 393 милиарда $ от цената си тази година поради икономическите вреди, породени от ковид. Това предвижда консултантската компания Brand Finance, представена от Marketing Dive.

Сериозно наранени са фирмите от текстилната промишленост, финансите, авиацията и хотелиерството, до момента в който тези за електронна търговия, медии и телекомуникация имат късмет да натрупат дивиденти, защото потребителите мощно разчитат на услугите им, до момента в който са у дома.

Авиолиниите претърпяват най-сериозно разтърсване, тъй като тяхната стойност продължава да понижава. Тази на United Airlines е спаднала с 3% до 8.2 милиарда $, а на Delta – с 9% до 9.2 милиарда $.

Същевременно най-облагодетелствани са марките, мощно ангажиращи потребителите в цифровото пространство. Стойността на Amazon е повишена с цели 18% от предходната година насам до 220 милиарда $.

В момента най-стойностният медиен бранд е Фейсбук със своите 79.8 милиарда $, макар че и той означи спад с 4% поради абсурда с Cambridge Analytica, който докара до санкция от 5 милиарда $. За сметка на това доста внезапен скок се следи при дъщерния бранд на софтуерната корпорация, Instagram – с 58% до 26.4 милиарда $.

Положителен резултат има и при стрийминг платформите YouTube и Netflix, надлежно 17% до 44.5 милиарда $ и 8% до 22.9 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР